Про це заявив 27 вересня 2016 року на сесії Львівської обласної ради ветеран російсько-української війни свободівець Тарас Личко.

Тарас Личко розповів про інцидент на українсько-польському кордоні, коли прикордонники РП вимагали від нього викинути червоно-чорний прапорець та погрожували кримінальною відповідальністю.

«Я прийшов сказати, що принизили мою гідність і гідність тих, хто воював і гинув за Україну під червоно-чорним прапором. Я повертався додому з Польщі, і польський прикордонник вимагав від мене зняти прапорець, інакше погрожував штрафом 1000 злотих. Я відмовився знімати прапор. Після цього до мене підійшло ще четверо польських прикордонників і зачитали мені статтю закону, що мовляв «пропаганда фашизму, нацизму і націоналізму переслідується законом» та пригрозили притягненням до кримінальної відповідальності. Я сказав, що можуть мене затримати, але я не буду топтати прапор, на якому – український чорнозем, кров героїв й тризуб – герб України. Я прийшов, щоб Львівська обласна рада звернулася у відповідні органи і захистила гідність людей, які відстоювали незалежність України», - наголосив учасник війни.

Нагадаємо, що в порядку денному сесії Львівської обласної ради 27 вересня 2016 року з ініціативи депутата фракції ВО «Свобода», уповноваженого міжфракційного об’єднання учасників російсько-української війни Михайла Нискогуза передбачено звернення стосовно інциденту з Тарасом Личком на польському кордоні.

ІА "Вголос": НОВИНИ