Міністерство економіки називає тендер Міністерства закордонних справ на надання послуг по формуванню позитивного міжнародного іміджу України за кордоном непрозорим.

Про це сказано в повідомленні прес-служби компанії CFC Consulting, передає Обком з посиланням на Українські новини.

Відповідно до повідомлення, Мінекономіки розглянуло скаргу компанії CFC Consulting по процедурі проведення тендера на формування позитивного іміджу України за кордоном, і зробило висновок про непрозорість методики оцінки програм учасників, про що повідомило компанії CFC Consulting офіційним листом.

"У листі Мінекономіки відзначається, що порушення, допущені під час пидписання договору з переможцем, є прямою причиною недійсності підписаного договору", – наводить прес-служба адвоката CFC Consulting Володимира Потапенко.

Він також сказав, що отриманий висновок буде доданий як додатковий доказ при розгляді справи в Господарському суді Києва.

Копія листа була відправлена в МЗС.

"Заява міністра закордонних справ про повну прозорість проведеного тендера свідчить про те, що відповідні служби Міністерства не цілком інформували... міністра про хід справи", – цитує прес-служба головного партнера CFC Consulting Геннадія Курочку.

Курочка також відзначив, що про грошовий ліміт у 14 мільйонів гривень компанії-учасники могли довідатися заздалегідь тільки при наявності неформальних зв'язків із представниками тендерного комітету.

Як повідомлялося, компанія CFC Consulting 20 січня, подала в Господарський суд Києва позов на дії і бездіяльність тендерного комітету МЗС під час проведення тендера на надання послуг у сфері формування позитивного міжнародного іміджу України за кордоном.

МЗС спростовує обвинувачення в допущенні порушень при проведенні тендеру.
Після визначення переможця компанії CFC Consulting, PBN і продакшн-студія "Марко&Петро" оголосили про намір подати до суду на тендерний комітет МЗС, оскарживши результати тендера.

У грудні МЗС оголосив тендер на послуги по формуванню позитивного іміджу України за кордоном.

Товариство з обмеженою відповідальністю, експертно-консалтингова фірма "Конгломерат" виграла тендер.

Українська правда

ІА "Вголос": НОВИНИ