3 січня Міністр закордонних справ України Борис Тарасюк направив лист головуючому в ОБСЄ Міністру закордонних справ Бельгії Карелу Де Гухту, в якому висловив подяку за увагу цієї організації до питання постачання газу в Україну і транзиту російського газу в інші європейські країни.


Як повідомив речник Міністерства закордонних справ України Василь Філіпчук, міністр наголосив, що Україна поділяє думку ОБСЄ щодо необхідності дотримання ряду принципів в газовій співпраці, а саме: можливості прогнозування, надійності, економічної прийнятності, запобігання забрудненню навколишнього середовища - принципів, вказаних в багатьох міжнародних угодах, включаючи стратегічний план ОБСЄ з економічних і екологічних питань.


Тарасюк наголосив, що такі принципи завжди були і залишаються домінуючими для України, а також висловив готовність українського уряду взяти участь в підготовці і проведенні конференції ОБСЄ з енергетичної безпеки, повідомляє «ЛІГА».


Також голова українського зовнішньополітичного відомства висловив надію на подальшу підтримку з боку ОБСЄ принципу дотримання всіма країнами чинних міжнародних угод в енергетичній та інших сферах.


Нагадаємо, вчора Тарасюк також направив листа голові Європейської комісії Жозе Мануелю Баррозу, в якому висловив припущення про необхідність направлення до України європейських експертів для нагляду за ходом переговорів щодо газу.


«ForUm»

ІА "Вголос": НОВИНИ