Про це у студії «Правди. Наживо» повідомив директор обласного департаменту розвитку та експлуатації ЖКГ Назарій Романчук.

«На сьогодні навіть той тариф, який діє в міській раді – економічно невигідний. І абсолютно не покриває затрати, які несе підприємство. Є розроблені зміни до тарифів, ми маємо розуміти, що вони все одно зростуть, адже зросли зарплати, паливо і т.д. Насправді перевізники багато в чому зазнали збитків, тарифи довгий час не переглядались», – пояснив він.

Також із 1 серпня почав правильно функціонувати роздільний збір сміття. Проте, як стверджує чиновник, це не вплине на тарифи.

«На майданчиках міста встановлено 1648 контейнерів. Частина з тих контейнерів вже була наявна в перевізників, більшість навіть стояла на майданчиках. Але протягом трьох років це сміття скидалося в одну машину і тільки показувався роздільний збір. На сьогодні ми вже опрацювали всі фірми, що приймають вторсировину, і вже всі перевізники мають укладені угоди, тому сміття буде відсилатися тим фірмам, які перероблятимуть його. Перевізник буде отримувати гроші за продаж пляшки, скла чи паперу. Будь-яке сміття, яке він забирає зі Львова – це його власність. Але тут треба розуміти, що запровадження роздільного збору ніяк не впливає на тарифи», – зазначив він.

А ось із місцем для створення сміттєпереробного заводу міська влада досі не визначилася.

«Третього серпня в обласній адміністрації відбудеться засідання архітектурно-технічної ради, на якій будуть розглядатись усі ділянки, які підходять для будівництва сміттєпереробного заводу. Там відповідно вже будуть прийматися рішення про виділення тих чи інших ділянок, після цього будемо більш конкретно говорити про ці заводи», – зазначив Романчук.

Більше – у відео. Прямий ефір «Правди. Наживо» дивіться щобудня о 19.00 на телеканалі НТА.

ІА "Вголос": НОВИНИ