Завдяки покладанню на «Енергоатом» та «Укргідроенерго» спецзобов’язань зі субсидуванню населення тарифи на електроенергію для населення залишаться на теперішньому рівні щонайменше впродовж півтора року.

Про це в ефірі телеканалу NewsOne заявив Сергій Чех, позаштатний радник міністра енергетики та вугільної промисловості, повідомляє «Оглядач».

«Сьогодні тарифи на електричну енергію, що відпускається населенню, стримуються. Є крос-субсидування за рахунок тарифів юридичних осіб. Люди хочуть знати, як довго будуть у ліберальному ринку тарифи для населення стримуватися. Не менше ніж півтора року, якщо виходити з проекту постанови Кабміну про покладання спеціальних обов’язків», — вважає він.

Міністерство енергетики та вугільної промисловості України запропонувало покласти на компанії «Енергоатом» та «Укргідроенерго» спеціальні зобов'язання з постачання електроенергії населенню до 31 грудня 2020-го, щоб забезпечити стабільність тарифу на електроенергію для населення в умовах функціонування з 1 липня 2019 року нового гуртового ринку електроенергії.

Як повідомляв «Вголос», раніше ЄС рекомендував Україні відкласти впровадження нового ринку електроенергії.

ІА "Вголос": НОВИНИ