Сьогодні на засіданні Національна комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг було піднято тарифи на централізоване опалення до 10-11 грн / кв. м., передає прес-служба комісії.

«Комісія розуміє, що це досить серйозне питання, може навіть скажу, проблема, оскільки в середньому вартість тепла в розрахунку на один квадратний метр становить 10-11 грн, тобто для середньої двокімнатної «хрущовки» тариф складе 500 грн/місяць. Ми розуміємо, що це в рази більше, ніж у попередній опалювальний сезон, але я ще раз говорю – це рівень, який необхідний для компенсації витрат для підприємств теплокомуненерго за умови відсутності державних дотацій для теплокомуненерго (ТКЕ)», – прокоментував підвищенні голова НКРЕКУ Володимир Демчишин.

Також, на період опалювального сезону споживачів переведуть на 6-місячну оплату, замість 12-місячної. У комісії це пояснюють тим, що газ, який використовується для виробництва тепла, споживається зараз і оплачувати його НАК «Нафтогаз України» потрібно зараз.

«Розтягуючи оплату на 12 місяців, ми автоматично створюємо для «Нафтогаз України» проблеми - курсові різниці, вимивання оборотних засобів. Ці проблеми стосуються і поставщиків підприємств теплокомуненерго», – пояснюють у комісії.

«У цій версії тарифів розрахунок вівся на 6 місяців (на період опалювального сезону). Тобто, тільки за рахунок зміни методології тарифи виросли в 2 рази», – сказав Демчишин.

ІА "Вголос": НОВИНИ