Про це у розмовній студії «Правди. Наживо» говорили із заступником голови ВО «Свобода» Русланом Кошулинським.

Антиолігархічний пакет включає в себе законопроекти щодо деофшоризації економіки, ліквідації приватних монополій та ухвалення нового Податкового кодексу, який передбачатиме запровадження прогресивної шкали оподаткування.

«Яка би доля в сучасному парламенті його не очікувала, чи позитивна, чи негативна, це буде вказівником, як сучасна влада, яка прийшла «на плечах» Революції Гідності, буде себе проявляти», - зазначив Руслан Кошулинський.

За його словами, одним із основних завдань пакету є демонстрація суспільству можливості подолання олігархів. І розвінчання міфів, що це зробити нереально:

«Ті кримінально-фінансові групи, які зараз практично керують в країні, їх можна долати. На превеликий жаль, сьогодні сталося так, через свої ЗМІ олігархи вбивають в голову українцям, що подолати це неможливо».

Також із заступником голови ВО «Свобода» говорили про законодавчі ініціативи щодо заборони приватизації стратегічних підприємств. Як відомо, протягом 25 років незалежності України у приватну власність передали понад 26 тисяч державних підприємств. Частину із них – уже в умовах російсько-української війни.

«Під час війни, коли насправді купівельна спроможність зовсім інша, як правило, продавати є дуже збитково. Тож сьогодні продавати дані підприємства є ризиковано і неправильно. Вони будуть коштувати набагато менше», - підкреслив він.

А приватизація таких підприємств, як, наприклад, Одеський припортовий завод, узагалі викликає чимало запитань. Адже він є прибутковим. 

«Вони через своє службове становище хочуть за мінімальні кошти придбати державне майно, а потім його перепродати. Ось оце і називається прихватизацією державного майна», - зазначив Руслан Кошулинський.

Більше – у відео. Прямий ефір «Правди. Наживо» дивіться щобудня о 19.00.

Як уже писав «Вголос», 3 квітня щонайменше 20 тисяч націоналістів вийшли на Марш «За українське майбутнє без олігархів» з вимогою прийняття в Україні вкрай важливого Антиолігархічного пакету перетворень.

Лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок під час прес-конференції розповів про те, що сьогодні націоналісти вимагають два напрямки цих антиолігархічних законів: економічний і політичний.

«Економічний - це закони про деофшоризацію, про скасування приватних монополій, про впровадження податку на розкіш, про впровадження прогресивної шкали оподаткування, про припинення приватизації стратегічних підприємств і унеможливлення приватизації землі с/г призначення. Ми пропонуємо цілу низку законопроектів, які мають повернути у державну власність енергогенеруючі і енергорозподільні компанії, які сьогодні належать олігархам, завдяки яким у нас і ростуть ціни на комунальні послуги.

І політичний блок: закон про імпічмент Президента, закон про скасування депутатської, суддівської, президентської недоторканності, закон про прозору і просту процедуру відкликання депутатів, чиновників і суддів, закон про нове виборче право», - пояснив Олег Тягнибок.

Націоналісти уже передали свої вимоги Прем'єр-міністрові України Володимирові Гройсману, Голові Верховної Ради Андрієві Парубію та Президентові Петру Порошенку.

ІА "Вголос": НОВИНИ