Про це повідомляє dailytechinfo.org.

Таку нову систему захисту планує запровадити один з найбільших банків Великобританії, банк Barclays. Нова банківська картка буде мати вбудовану клавіатуру і маленький дисплей, а всередині чіпу цієї картки буде прошитий алгоритм шифрування, подібний алгоритму, що використовувався в німецькій шифрувальній машині Enigma. Ця система, заснована на використанні псевдовипадкових чисел, буде виробляти значення, які в сукупності з ПІН-кодом картки послужать заміною системі тризначного CVV-коду, який вже використовується впродовж 20 років.


Девід Тейлор (David Taylor) і Джордж Френч (George French), винахідники цієї технології, вже отримали відповідний патент. В цьому патенті також передбачена можливість комунікацій картки з банківським обладнанням за допомогою Wi-Fi і Bluetooth. Такі опції дозволять реалізувати технології безконтактних платежів на зразок Apple Pay і Microsoft Wallet.

Втім для того,  щоб запровадити нову систему, необхідна модернізація існуючого та встановлення нового програмного забезпечення і систем апаратних засобів. Технологія безконтактної оплати дозволить уникнути загрози з боку ненадійних платіжних терміналів. А введення ПІН-коду безпосередньо на клавіатурі карти дозволить уникнути його введення на клавіатурі банкоматів або терміналів, які, як добре відомо, так само є досить вразливим місцем.

Поки навіть самі представники банку Barclays не можуть сказати точних термінів введення в експлуатацію нової системи. Але все це вказує на те, що в банківській сфері ведуться постійні пошуки нових методів боротьби з шахрайством і зломом банківських кредитних карток.

-

ІА "Вголос": НОВИНИ