Про це представники телеканалу повідомили в офіційному листі, сказано на сайті видання.

Юридичні особи «112 Україна» пояснюють це рішення «запуском нових телевізійних проектів, присвячених актуальним подіям суспільно-політичного життя і необхідністю виділення під це свого ефірного часу».

«Радіо Свобода/Радіо Вільна Європа висловлює жаль з приводу цього рішення, яке позбавить телеглядачів каналу ексклюзивних матеріалів наших кореспондентів про події на сході України та на міжнародній арені», - заявила прес-секретар «Радіо Свобода» Джоанна Левісон.

«Наша місія полягає в тому, щоб без цензури надавати Україні точну інформацію про серйозні проблеми, з якими вони стикаються. І ми будемо й надалі шукати нових партнерів і платформи для зв'язку з нашою аудиторією», - сказала Левінсон.

Генеральний продюсер телеканалу «112 Україна» Артем Марчевський повідомив, що інформація «Радіо Свобода про одностороннє припинення співпраці не відповідає дійсності, оскільки сторони домовилися про припинення співпраці ще на початку серпня.

«Про припинення співпраці телеканал домовився з «Радіо Свобода» ще на початку серпня цього року, тоді були зазначені й причини цього - запуск декількох нових проектів наступного сезону. У результаті було підписано додаткову угоду про припинення співпраці. Тому інформація на сайті «Радіо Свобода» про розірвання співпраці в односторонньому порядку не відповідає дійсності», - цитує Марчевського »Детектор медіа».

Нагадаємо, канал «112 Україна» з 2017 року транслював щотижневу телевізійну програму «Радіо Свобода» «Донбас.Реаліі», у співпраці виходили щотижневі проекти «Військовий Щоденник» і «Завтра».

У червні 2018 року на каналі «112 Україна» змінився головний продюсер, після чого медіа-експерти відзначили зміщення акцентів у редакційній політиці, зокрема, різке збільшення цитування українського політика, близького до Кремля, - Віктора Медведчука.    

ІА "Вголос": НОВИНИ