Про це Національна поліція повідомила у відповідь на запит «Апострофа», передає Цензор.НЕТ.

У повідомленні сказано, що слідство триває вже два місяці. До Єдиного реєстру досудових розслідувань провадження внесли за ознаками порушення статей Кримінального кодексу про підробку документів (ст. 358, ч.1) і фінансування тероризму (ст. 258-5, ч.3).

У червні 2017 року Генеральна прокуратура України визначила підслідність кримінального провадження Головному слідчому управлінню Національної поліції.

Розслідування у вказаному провадженні, яке доручено слідчим управління розслідування корупційних злочинів Головного слідчого управління Національної поліції, ведуть за фактом можливого фінансування тероризму шляхом перерахування значної суми коштів як оплати за придбання частини акцій ПрАТ «Телеканал Інтер» на користь суб'єкта господарювання з Російської Федерації.

Перерахування коштів здійснювалося через одну з офшорних компаній, до діяльності якої можуть бути причетні українські чиновники. Також у повідомленні зазначено, що триває розслідування й інших епізодів можливої ​​протизаконної діяльності посадових осіб зазначеної медіагрупи.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ