Про це в інтерв'ю «Вголосу» заявив в.о. Міністра оборони України у лютому-березні 2014 року, командувач ВМС України у 2006-2010 роках, адмірал Ігор Тенюх.

«Замана – «регіонал». Він вірою і правдою служив Януковичу, із 2012 по 2014 рік обіймаючи посаду начальника Генерального штабу. Тому саме він є відповідальним за стан Збройних сил України, який ми побачили на початку березня 2014 року», – зазначив Тенюх, коментуючи нещодавні звинувачення на свою адресу з боку начальника Генштабу – Головнокомандувача ЗСУ часів Януковича, Уповноваженого по контролю за діяльністю Міністерства оборони України в лютому 2014-го Володимира Замани.

«Всі генерали, які служили при Януковичу, подавали пропозиції зі знищення системи управління, безпідставного скорочення чисельності ЗСУ та формування так званих контрактних Збройних сил, що пізніше допомогло під час анексії Криму, адже усіх контрактників набрали із місцевих жителів. Більше того, сам Замана знищив систему Протиповітряної оборони, передавши її з-під управління єдиного центрального органу в командуванні Повітряних сил у пряме підпорядкування по територіальному принципу. Думаю, ГПУ, яка розслідує зниження боєготовності і боєздатності ЗС, розставить всі крапки над «і» у цій ситуації»,  – додав Тенюх.

Більше про це читайте у повній версії інтерв'ю – Адмірал Ігор Тенюх: «Якби ЗСУ не були приведені у бойову готовність, «русскій мір» давно був би по Дніпро».

 

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ