Із готелю «Інтерконтиненталь» врятовано 19 українців, які перебували там на момент теракту. Про це повідомив посол України в Таджикистані Віктор Нікітюк, – пише ТСН.

За словами Нікітюка, вони наразі перебувають у безпечному місці на одній із баз «союзників» України в Кабулі.

Консул, який прямує до столиці Афганістану, буде встановлювати кількість загиблих і постраждалих громадян України. При цьому тіла вбитих українців будуть відправляти до України за допомогою авіації держав-союзників. Дата ще невідома.

Нагадаємо, унаслідок нападу терористів на готель «Інтерконтиненталь» у Кабулі загинули 18 осіб, серед них 14 – іноземці. Повідомлялося, що серед загиблих – двоє нападників, яких було ліквідовано. 

Згодом з'ясувалося, що серед жертв були і українці. Глава МЗС України Павло Клімкін доповів президенту про загибель 6 громадян України. У відповідь на це глава держави доручив уряду надати усю необхідну допомогу родинам українських громадян, які загинули в Афганістані, та повідомив, що загиблі в результаті атаки на готель – співробітники української авіакомпанії.

Згодом стало відомо, що кількість громадян України, які загинули внаслідок терористичної атаки на готель у Кабулі, може зрости до 7 осіб.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ