Про це під час засідання круглого столу «Волинь-43» – складова антиукраїнської пропаганди Польщі заявив кандидат філологічних наук, керівник Науково-ідеологічного центру ім. Д. Донцова Олег Баган.

«Термін Волинська різанина є штучний і фальшивий. Він спотворює історичну правду та штучно виокремлює частину конфлікту. Це пастка, яку вигадали поляки і в яку потрапили українці. Поляки упускають попередні роки окупації України, колонізації і пацифікації. Вони уникають того, що разом з Росією ділили Україну. Крім того, зараз проти України працює 5-та колона. І є неоліберальні історики, які за гранти поширюють інформацію про Волинську трагедію у світі, поширюють польську позицію. І не треба це приховувати», – заявив Олег Баган.

Представник інстититуту національної пам'яті Леся Бондарук теж акцентувала увагу на тому, що вживання терміну Волинська трагедія порушує історичні факти і є надуманим:

«Було сказано про хронологічні межі конфлікту, кількість жертв. Хотіла б звернутися до ЗМІ з проханням не вживати термін Волинська трегедія і Волинська різанина. Найбільш аргументовано вживати назву друга польсько-українська війна чи польсько-український конфлікт. І цей конфлікт зачепив не лише Волинь, а й Галичину і навіть вийшов за межі Західної України».

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ