Перший секретар Тернопільського обкому КПУ, народний депутат України Володимир Симонов звернувся до мера Тернополя та до міської ради з пропозицією ухвалити рішення щодо перейменуванні вулиці „Вояків дивізії „Галичина” на вулицю імені Героя України Георгія Кірпи.

Головний комуніст Тернопільщини вважає: "Георгій Кирпа зробив так, щоб залізниця стала зразковою. Реконструйовано всі вокзали України, наш Тернопільський залізничний вокзал став гордістю міста. Жодна будка стрілочника, жодна лінія електропередач не залишилася без уваги".

А кращий спосіб увікочнити пам'ять Кірпи, на думку Симонова, - перейменувати одну з вулиць Тернополя ім'ям цього Героя України. Товариш Симонов уважає, що для цього найбільше підходить вулиця, що тягнеться уздовж залізничного вокзалу. Раніше ця вулиця з ім'ям Куйбишева, потім Довга, а недавно її перейменували на вулицю "Вояків дивізії "Галичина". Симонов стверджує, що така назва не дає честі місту, тому що вона "насторожує людей, викликає негативні думки про жителів Тернополя".

Обком

ІА "Вголос": НОВИНИ