Про це пише Антон Столяров в проекті «Декларації» («Bihus.Info»), передають Наші гроші.

Згідно з витягом із Реєстру речових прав на нерухоме майно, 275-метровий будинок в Вишеньках поблизу столиці і три земельних ділянки під ним загальною площею 25 соток відійшли 60-річній Олені Кац за договорами дарування у лютому 2016 року. Попередньою власницею будинку в реєстрі вказана Анна Овчиннікова – співзасновниця садівничого товариства «Млинок-Плюс», на території якого він розташований.

Вартість подібних обійсть у Вишеньках, проте з меншими земельними ділянками, на даний час коливається в межах $200-250 тис (5-6,5 млн грн.).

З 2016 року декларації працівників СБУ засекречені. У відкритому доступі є паперова декларація Чобітки за 2015 рік, яку він подавав як кандидат до Державного бюро розслідувань. В декларації він вказав, що члени його родини володіють лише 15 сотками землі. Жодної іншої інформації про нерухомість документ не містить.

Згідно з декларацією, на дружину Чобітки оформлені автомобілі Mercedes-Benz GL 450 2008 року, Mini Cooper 2011-го і моторний катер Azura 520 2014 року випуску. Їхня сукупна вартість на даний час складає близько $50-55 тис.

У Головному управлінні по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України Богдан Чобіток працює з 1999 року. Його мати Алла Чобіток з 2002 року є суддею Апеляційного суду міста Києва.

Нещодавно ЗМІ оприлюднили список кандидатів, які вже нібито «затверджені» на керівні посади у ДБР. Богдан Чобіток фігурує у ньому як майбутній начальник управління внутрішнього контролю.

Детальніше про конкурсний відбір до ДБР йдеться в розслідуванні програми «Наші гроші з Денисом Бігусом».

 

ІА "Вголос": НОВИНИ