[media=159713,159714,159715] Про це йдеться у повідомленні інституту дорожньої безпеки США.

У новому раунді краш-тестів IIHS взяли участь чотири моделі: повністю електричні Tesla S і BMW i3, а також гібриди Chevrolet Volt і Toyota Prius Prime. IIHS оцінювала автомобілі за шкалою від «погано» до «добре» в декількох категоріях. Серед них, два різних фронтальних тести (з ударом в бар'єр, що деформується і зіткнення з невеликим перекриттям), бічний і задній удар, перевірка міцності даху та ін. За результатами тесту, йдеться в повідомленні IIHS, Tesla S і BMW i не дотягли до отримання найвищої нагороди.

Один з тестів, в якому Tesla S не вдалося отримати оцінку «добре», було фронтальне зіткнення з невеликим перекриттям. Як зазначають організатори, виявилася проблема з ременем безпеки, який дозволив манекену сильно зміститися, що призвело в результаті до удару об кермо і подушку безпеки.
Для проведення тесту страховий інститут дорожньої безпеки США використовував модель S, побудовану після жовтня 2016 року, нагадали в компанії Tesla. Виробник електрокарів зазначив, що станом на 23 січня в виробництво моделі були внесені зміни для вирішення цієї проблеми.

«Ми внесли виробничі зміни, щоб поліпшити характеристики безпеки для пасажирів, сподіваємося, що незабаром IIHS випробує оновлену модель. Ми як і раніше повні рішучості зробити найбезпечніший автомобіль в світі », - сказав прес-секретар Tesla в коментарі CNBC.

Він також нагадав, що раніше модель S отримала найвищі бали в рейтингу безпеки Національного управління безпеки руху на трасах США (NHTSA).
На відміну від Tesla S електрокар BMW i3 отримав оцінку «добре» майже у всіх категоріях. Єдиним тестом, який став фатальним для BMW, стала оцінка безпеки голови і шиї при зіткненні з підголовником під час удару. У цьому випробуванні BMW i3 показав поганий результат.

«Очевидно, що BMW багато думала про безпеку при проектуванні i3. Однак це ганьба, що виробник не вгадав з підголівниками. У 2017 році серед маленьких автомобілів i3 став єдиною моделлю, яка не отримала оцінку добре в цій категорії », - йдеться в повідомленні IIHS. В організації сподіваються, що інженери BMW вже працюють над поліпшенням захисту і готові знову протестувати вже поліпшену модель.
В результаті найвищу нагороду від IIHS за підсумками тестів отримали Chevy Volt і Toyota Prius Prime.

ІА "Вголос": НОВИНИ