Проект про заборону випробування косметики на тваринах в Україні найближчим часом винесуть на обговорення громадськості.

Про це йдеться у повідомленні МОЗ у Facebook.

МОЗ також надає для ознайомлення новий проект Технічного регламенту на косметичну продукцію: https://goo.gl/BvhEXz.

Згідно з новим технічним регламентом на косметичну продукцію, перелік заборонених інгредієнтів буде збільшено втричі. Так, виробники зможуть використовувати тільки безпечні барвники, консерванти, УФ-фільтри.

"Один з важливих аспектів нового регламенту – заборонити випробування косметики на тваринах і дати можливість іноземним і національним компаніям використовувати новітні технологічні розробки, зокрема альтернативні методи тестування косметичної продукції", – повідомили у МОЗ.

Регламент на косметичну продукцію розроблено на основі норм ЄС. МОЗ планує передбачити перехідний період для впровадження нових вимог до тестування косметичної продукції, аби український косметичний бізнес міг розвиватися без перешкод, а на ринку панувала чесна конкуренція.

"Це рішення пояснюється тим, що в Україні на сьогодні немає затверджених методологій альтернативних випробувань безпеки косметики. Європейський Союз також мав перехідний період для впровадження нових вимог до безпеки косметичної продукції", - пояснили в МОЗ.

ІА "Вголос": НОВИНИ