Сьогодні, 15 серпня, напереродні Дня Державного Прапора у ЛОДА відбулася акція, під час якої діти різного віку малювали листівки для учасників ООС, які передадуть в різні точки бойових дій. 

Як повідомляє кореспондент «Вголосу», на саме свято 23 серпня у Львові заплановано багато цікавих дійств: о 9:00 ранку біля Львівської ОДА відбудеться урочисте підняття прапора, це буде уніфіковане дійство по всій Україні, також запланований військовий церемоніал, спільна молитва на Личаківському кладовищі, на полі 76, де розташований Меморіал воїнам УГА.

«24 серпня на День Незалежності України, на урочисту частину запрошено представників з усієї області приїхати у своїх вишиванках, які притаманні тому чи іншому куточку нашого регіону – буде понад 40 людей у прекрасному вишитому одязі. Також ми приготували фоторамки, які мають зацікавити молодь, адже вони виконані у стилі мережі Інстаграм. Крім цього буде ще одна велика фотозона з тематичною назвою під якою якраз проходить весь захід «Історія сили та перемоги», де кожен охочий може зробити собі фотографію», - розповіла Ольга Березюк, т.в.о. директора департаменту внутрішньої та інформаційної політики Львівської ОДА.

У ці святкові дні Львівська ОДА буде прикрашена прапорами завдовжки 11 метрів.

«Ми ставили собі за мету, щоб кожен куточок нашої області був максимально насичений подіями, бо ми переконані, що кожен на своєму місці має робити свою справу і будувати Україну, яку ми хочемо бачити завтра: успішну, щасливу, перспективну. Детальну програму про події в різних містах ми розмістили на сайті Львівської ОДА. Кульмінаційні події, які ми хочемо виділити, будуть відбуватися на центральній площі Львова (проспект Свободи) плануємо створити етно-алею «Унікальна Львівщина», де проходитимуть різні майстер-класи, на яких можна весело та цікаво провести час», - додала Мирослава Туркало, директор департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської ОДА.

Ввечері 24 серпня перед Львівським театром опери та балету відбудеться урочистий концерт під назвою «Україна – це історія сили та перемоги», де виступатимуть рок-гурти «Гайдамаки» та «Ot Vinta!», а також о 21:30 навпроти Львівської ОДА, під відкритим небом покажуть фільм «Кіборги».

Разом з тим, Голова ЛОДА Олег Синютка повідомив, що на відзначення головного свята країни до Львова приїде гурт The Hardkiss.

 

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ