Ексглава Адміністрації президента Віктора Януковича Андрій Клюєв супроводжував президента-утікача на шляху з РФ до Криму, а згодом міг перетинати кордон України лише поза митним контролем.

Про це відомо з листа Генеральної прокуратури до Центральної виборчої комісії, передає "Громадське".

Клюєв у січні 2014-го літав у Салалу і назад – відтоді більше не перетинав кордон України, повідомляє Державна прикордонна служба.

Також у листі йдеться про те, що 21-23 лютого 2014 року Клюєв супроводжував Януковича, коли експрезидент-утікач на гвинтокрилі РФ летів з Росії до Криму.

У ГПУ запевнили, що Клюєв мав можливість перетинати державний кордон України та Росії поза митним та прикордонним контролем для переховування від слідства та суду з метою уникнення кримінальної відповідальності.

Крім того, Генпрокуратура стверджує, що у грудні 2016-го Клюєв на судових засіданнях Дорогомилівського суду в Москві надавав свідчення «з метою визнання подій лютого 2014-го в Україні державним переворотом».

Нагадаємо, що ексглава Адміністрації президента часів Віктора Януковича Андрій Клюєв, якого ЦВК зареєструвала кандидатом у нардепи, розповів, що живе в Росії.

ІА "Вголос": НОВИНИ