Як повідомляє Радіо Свобода з посиланням на дані сервісу FlightAware, літак компанії Air France прибув 5 серпня після півночі до аеропорту «Шереметьєво» зі столиці Франції Парижу. Саме туди їх перевезли зі столиці ЦАР Бангі.

Максим Шевченко, друг одного із загиблих, повідомив російському державному агентству ТАСС, що тіла забрали до моргу. Їх повернуть рідним після експертиз. За його словами, у російському Слідчому комітеті стверджують, що їм необхідно щонайменше два дні для досліджень.

Про загибель журналіста Орхана Джемаля, оператора Кирила Радченка та режисера Олександра Расторгуєва, які знімали фільм про діяльність російських найманців у ЦАР, стало відомо 31 липня. За однією з версій, їхній автомобіль обстріляли недалеко від міста Бангі. Серед причин нападу називають спробу пограбування.

Центр управління розслідуваннями, для якого Джемаль, Радченко і Расторгуєв знімали фільм, почав власну перевірку. В організації, яка є журналістським проектом Михайла Ходорковського, заявили, що вважають сумнівною версію влади ЦАР про причетність до вбивства членів ісламістського альянсу «Селека».

ІА "Вголос": НОВИНИ