Про це під час Маршу Честі, присвяченого 109-ій річниці із дня народження Провідника ОУН Степана Бандери, заявив лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок, інформує кореспондент «Вголосу».

«Коли 100 років тому формувалася Українська Народна Республіка, батько Степана Бандери Андрій був організатором УНР в Калуському повіті. А коли прийшла потреба служити в якості капелана – пішов до УГА. Це свідчить про те, що він виховував своїх дітей у правильному дусі. Тепер ми цей дух називаємо бандерівським.

Але не тільки отець Андрій Бандера це робив. Кожна українська патріотична родина навчала дітей любити свою землю, бути готовими віддавати життя за свою Україну. І саме завдяки тому ми з вами сьогодні маємо цю державу. І незважаючи на окупаційні режими (польський, румунський, мадярський, московський), ми все одно вижили і втримали цю державу, бо залишався справжній дух бандерівський — дух мужності, чесності, мудрості», – зазначив Тягнибок.

Також лідер націоналістів наголосив, що наше основне завдання сьогодні – зробити так, щоб у кожній родині було якомога менше лібералістичних, нав'язаних Заходом ідей:

«Нам потрібна традиційна Європа з її культурою та економікою. Але нам не треба різних гадостей, які сьогодні нам нав'язують. Нам слід виховати своїх дітей так, щоб вони готові були відстояти країну перед московським ворогом».

«Родина — це основа, — додав Тягнибок. — А нація - це велика родина. Так учив Степан Бандера. Він готовий був брати на себе відповідальність за свої дії. Згадаймо історію: коли була потреба, він узяв на себе відповідальність і особисто дав наказ Миколі Лемику. Тоді молодий хлопець убив радянського консула в знак протесту проти Голодомору, який влаштовувала більшовицька Росія на теренах України. Бандера не боявся наслідків. Не боявся і тоді, коли особисто наказав убити польського міністра Броніслава Пєрацького, одного з авторів пацифікації, полонізації українців. Бандера узяв відповідальність, коли дав наказ 30 червня 1941 року тут, у Львові, створити Українську Державу. Він розумів, що буде реакція німецької влади. Але Бандера і бандерівці були людьми, які боролися проти усіх ворогів: проти поляків, московитів і німців, бо захищали свою землю. І ми, теперішні покоління, маємо цей обов'язок. Починаючи з нашого найближчого оточення, мусимо використовувати отой бандерівський принцип. Запам'ятаймо, товариство, бандерівцем треба бути в кожну хвилину, у кожну мить!»

Разом з тим, наголосив очільник ВО «Свобода», після чотирьох років війни українці мають лише один шлях — побудову бандерівської України:

«Пригадуєте, років 4-5 тому нам співали соловейками «Услиштє голас Данбаса!». Усе, досить, уже начулися. І після 4 років або ми будуємо бандерівську Україну, або тої «совєцької», більшевицької, путінської, або гнилої ліберальної України нам не треба. Тому ми повинні крок за кроком розуміти стратегію розвитку нашої держави: що будуємо. Думаю, що нікому не хочеться жити в країні, яку доведеться ділити з ворогом. Війна перекреслила будь-які компроміси. Треба чітко визначатись. Ми є правонаступниками держави князя Святослава, Козацької держави, Держави Гетьманської доби, УНР, ЗУНР, Холодноярської Держави, Карпатської України, Держави 30 червня 1941-го... А от УРСР — то лише окупаційна адміністрація. Ми повинні чітко сказати, що у нашій державі не буде місця комунізму. Він має бути різко засуджений. Нюрнберг-2 — це правильний шлях до знищення залишків комуністичної ідеології».

Нагадав Олег Тягнибок і про найбільший злочин комуністичного режиму — винищення 20,5 млн українців у минулому столітті.

«Московія має бути покарана за це, а весь світ повинен це визнати. За знищені 20,5 млн життів ми маємо виставити московитам рахунок: і моральний, і матеріальний».

Акцентував Олег Тягнибок і на тому, що 2018 рік для націоналістів має бути роком серйозних переламних змін:

«Нам треба знищити як зовнішнього, так і внутрішнього ворога. Цього не здатен зробити ніхто, окрім нас, націоналістів. Отож будьмо сильними, мудрими, мужніми і шляхетними. Як нас вчив великий Батько Степан Бандера. Слава Україні!»

Як уже писав «Вголос», сьогодні у Львові відзначили 109-ту річницю від дня народження голови Проводу ОУН Степана Бандери .

 

ІА "Вголос": НОВИНИ