Про це передає Голос Америки.

"Росія постачає зброю талібам. Очевидно, що це - порушення міжнародних норм та порушення норм Ради Безпеки ООН. Ми, безумовно, будемо заперечувати проти цього і будемо звертати увагу Росії на це. Якщо хтось має намір постачати зброю, то це повинно робитися через афганський уряд", - заявив Тіллерсон в ході прес-конференції, що відбулася у вівторок в Держдепартаменті.

Як зазначив глава зовнішньополітичного відомства, про чисельності американських військ в Афганістані буде оголошено після прийняття рішення на цей рахунок. Він підкреслив також, що дипломатичні зусилля США щодо врегулювання конфлікту в цій країні будуть визначатися її умовами.

Тіллерсон зазначив, зокрема, що США зосередяться на боротьбі проти корупції, особливо - в тому, що стосується американської допомоги Афганістану.

Нагадаємо: наприкінці липня CNN повідомило, що бойовики "Талібану" в Афганістані могли отримати зброю від Росії. Телеканал опублікував два відео, на яких зафіксовано російське озброєння. У МЗС РФ традиційно заявили про "кампанію з дезінформації" в американських ЗМІ.

ІА "Вголос": НОВИНИ