Як повідомляє DW.ua, їх зустріч відбулась вчора, 17 вересня.

Після зустрічі, що відбулася в постпредстві РФ в ООН, Тіллерсон поїхав, не зробивши ніяких заяв журналістам, яких спочатку запросили для висвітлення відкриття переговорів, а згодом попросили піти ще до прибуття офіційних осіб США.

Офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова заявила журналістам, що на переговорах Лаврова і Тіллерсона обговорювалася Сирія і Україна.

«Сторони обговорили взаємодію щодо сирійської кризи та інші аспекти ситуації на Близькому Сході і на півночі Африки, а також хід реалізації Мінських домовленостей», – сказала вона.

На питання про те, як проходила зустріч, Захарова відповіла, що вона не була присутня в приміщенні, де велися переговори.

Пізніше представник Держдепартаменту США Хезер Нойерт розповсюдила прес-реліз, в якому йдеться про те, що Тіллерсон і Лавров «підтвердили зобов'язання своїх країн усувати конфліктні ситуації при проведенні військових операцій в Сирії, а також знижувати рівень насильства і забезпечити умови для просування переговорів щодо міжсирійського врегулювання в Женеві».

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ