Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив радник глави МВС Антон Геращенко, відповівши на опубліковане відео, на якому він облизував тарілку.

«У вересні цього року, - продовжив Антон Геращенко, - мене запросив на дружній обід заступник посла Японії в Україні, мій хороший знайомий, Мічіо Харада. Зустріч заступник посла Японії призначив в ресторані східної кухні «Бао».

Антон Геращенко зазначив, що на зустрічі з японським дипломатом обговорював проблеми відновлення територіальної цілісності України, напрямки допомоги Японії в справі реформування правоохоронних органів України.

«Я люблю східну кухню. А одне блюдо було особливо смачним.

Помітивши це японський дипломат розповів, що в Японії, де не прийнято використовувати хліб для вимакування смачного соусу, вважається знаком особливої ​​поваги до кухаря, коли блюдо після обіду залишається вичищеними до блиску.

І в японській традиції це не вважається непристойним.

Так само, як і у Франції, вважається хорошим тоном повернути офіціантові вилизану до блиску тарілку і передати через нього подяку кухареві за його високу майстерність.

В цей час в ресторані «Бао» випадково опинився блогер Василь Крутчак.

Він зробив фото нашої зустрічі з паном Мічіо Харадою, помилково прийнявши японського дипломата за китайського підприємця.

Крім фото, як виявилося він зробив і відео, яке через посередників потрапило до друга Олександра Януковича Андрія Портнова», - зазначив Антон Геращенко.

ІА "Вголос": НОВИНИ