«Живі голоси» - це добірка унікальних аудіозаписів віршів та творів відомих українських класиків прочитаних самими авторами. Цей компакт-диск буде доповненням до шкільного підручника.», - сказав Томенко на презентації.

«Проект «Живі голоси» створений для шкіл та вузів з метою полегшення навчання.


Перед тим, як дітям чи студентам починати розповідь про того чи іншого письменника можна включити запис з його голосом і це вже створюватиме іншу атмосферу, полегшить процес вивчення та зробить його більш цікавим», - вважає Томенко.

Спочатку проект був орієнтований на збереження записів голосів та віршів у власному виконанні відомих українських авторів, а потім прийшла ідея зробити це як навчальний посібник для шкіл.

Всього по Україні 21 тис. шкіл і планується, щоб у кожній школі був хоча б один примірник диску. 15 тис. шкіл уже забезпечені хоча би одним диском.

Під час презентації Микола Томенко продемонстрував деякі записи і розказав, як створювався диск. У перспективі планується запис диску з фрагментами прозових творів у виконанні українських класиків, повідомив Томенко.

Диск був випущений за кошти Фонду Миколи Томенка і Національної телерадіокомпанії України.

До нього увійшли вибрані поетичні твори у виконанні авторів: Марка Кропивницького “Думи мої”, Максима Рильського “Троянди й виноград”, Володимира Сосюри “Коли потяг у даль загуркоче”, Андрія Малишка “Вітчизно”, Олеся Гончара “Думи про Батьківщину”, Василя Стуса “Вчися чекати, друже”. Всього – 41 твір.

ІА "Вголос": НОВИНИ