Рішення Верховної Ради про відставку Кабінету міністрів є цілком закономірним.

Таку думку висловив заступник керівника Блоку Юлії Тимошенко Микола Томенко, повідомляє його прес-служба.

Рішення ВР Томенко пояснює тим, що "уряд Єханурова почав свою роботу зі створення "ради українських олігархів", які знову почали повертати собі владу в Україні".

Томенко нагадав, що "саме так Єхануров назвав представників великого бізнесу, серед яких були Григорій Суркіс, Віктор Пінчук, Ринат Ахметов, Ігор Коломойський, Олексій Порошенко та інші, які збиралися на зустріч у президента".

"Така "співпраця" з "радою олігархів" призвела спочатку до перегляду багатьох рішень, прийнятих попереднім урядом Тимошенко, а потім – до того, що вже закордонні олігархи, зокрема і представники російського бізнесу, почали диктувати нам свої умови", - зазначив Томенко.

"Для прикладу він навів нещодавно укладену угоду між НАК "Нафтогаз України", РАО "Газпром" та "РосУкрЕнерго" щодо постачання газу в Україну, яка за оцінками вітчизняних та зарубіжних експертів, зраджує національні інтереси України", - зауважує прес-служба.

У той же час голова СПУ Олександр Мороз негативно оцінив рішення ВР про відставку уряду, повідомляє прес-служба СПУ.

"Фракція не випадково не голосувала. Ми подали проект постанови, в якій пропонувалися зміни, в тому числі і кадрові здійснити самому Кабінету міністрів".

Зокрема, Мороз назвав рішення парламенту "політичною акцією тих політичних сил, які не хочуть брати на себе відповідальність за діяльність виконавчої влади, адже прекрасно розуміють, що їм не вдасться сформувати новий Кабінет міністрів до виборів".

"Таким чином ВР сьогодні відправила Кабінет міністрів у відставку, і він буде працювати у ранзі виконуючого обов'язки, принаймні до травня місяця. Я вважаю, що як суб'єкт у переговорних процесах, такий уряд довіри звичайно буде мати значно менше, ніж, якби він працював у статусі діючого Кабінету міністрів", – відзначив лідер СПУ.

На думку Мороза, це нерозумне рішення, яке в правовому відношенні з точки зору організації забезпечення функції виконавчої влади нічого не вирішує.

Українська правда



ІА "Вголос": НОВИНИ