Підрозділ «Аль-Каїди» на Арабському півострові заявив, що пропонує три кілограми золота за вбивство американського посла в Сані Джеральда Феєрстейна, повідомила SITE Intelligence Group. А ось кожному, хто вб'є американського солдата, терористична організація пропонує заплатити 23,35 тисячі доларів.
Пропозицію, яка діятиме впродовж півроку, було зроблено для «наснаги мусульманської нації та розширення кола джихаду».

Гілка «Аль-Каїди», яка розташувалась на Арабському півострові, складається переважно з бойовиків з Ємену та Саудівської Аравії. Американська влада називає її найнебезпечнішим підрозділом організації, створеної Усамою Бін Ладеном.

У вересні «Аль-Каїда» закликала мусульман почати акції протесту і вбивати американських дипломатів в ісламських країнах через фільм «Невинність мусульман», який ображає пророка Мухаммеда. Організація заявляла, що ця картина є черговою частиною «хрестового походу» проти мусульман. У результаті запеклих акцій протесту було вбито посла США в Лівії та трьох інших співробітників дипломатичного відомства. Влада США заявила про те, що скерувала до Ємену морських піхотинців після того, як будівлю посольства в Сані атакували демонстранти.

Джерело: BFM

ІА "Вголос": НОВИНИ