Про топ найдорожчих парфумів розповідає «Цікаво». 

На десятій позиції знаходиться випущений в 1990-му році аромат «Baccarat's Les Larmes Sacrées de Thebe». Його ціна - тисяча сімсот доларів, що багато в чому пов'язано з вартістю флакона, який зроблений з їх гірського кришталю і з тим, що самі духи включають ладан і мирру. 

Дев'яту позицію займає аромат, що з'явився близько півстоліття тому в Парижі аромат «Caron's Poivre». Його ціна - близько двох тисяч доларів. На думку творців аромату, він підходить і жінкам, і чоловікам. В основі парфуму - вибухова суміш гвоздики, чорного і червоного перцю та інших прянощів.

Духи популярного бренду «Ralph Lauren Notorious» знаходяться на восьмому місці. Вартість флакона - три тисячі п'ятсот сорок доларів. Аромат включає рожевий перець, чорну смородину, шоколадну космею, гвоздику, бергамот, пачулі, ваніль, мускус і корінь ірису. Ці духи призначені для жінок старше двадцяти п'яти років. 

Модний дім Шанель недавно випустив парфуми, що займають сьому позицію в ТОПі. Мова про «Chanel № 5 Grand Extrait». У цього колекційного аромату обмежений випуск. Вартість флакона (900 мл) становить чотири тисячі двісті доларів. Chanel № 5 традиційно вважаються дорогими 

Парфумерний будинок Жак Фат випустив парфуми «Ellipse». Це шипровий класичний аромат. З 1984-го року духи не виробляються. Сьогодні це найбільш дорогий в світі вінтажний аромат. Флакон (14 мл) коштує від дев'ятисот до п'яти тисяч доларів. Духи знаходяться за вартістю на шостому місці. 

П'ята позиція за «Clive Christian No.1». Його ціна - п'ять тисяч п'ятсот доларів. 

«Royal Arms Diamond Edition lPerfume» - аромат, що знаходиться на четвертому місці в ТОПі. Його створення було приурочено до діамантового ювілею Єлизавети II. Існує всього шість унікальних флаконів цих духів, кожен з яких прикрашений висячим на золотому ланцюжку вісімнадцятикаратним діамантом. Ціна кожного флакона становить п'ятнадцять тисяч фунтів, що приблизно дорівнює двадцяти трьом тисячам доларів. 

Третє місце займає аромат «Guerlain Idylle Baccarat - Lux Edition». Один флакон коштує сорок тисяч доларів або тридцять тисяч євро. 

«Clive Christian Imperial Majesty» - ці духи знаходяться на другому місці. Їх ціна - двісті п'ятнадцять тисяч доларів. Існує всього десять флаконів об'ємом 507 мл. 

На першій позиції духи «DKNY Golden Delicious». 

Їх ціна дорівнює одному мільйону доларів. Причина настільки рекордної ціни - у вартості флакона. Ці духи в звичайному флаконі коштують близько сорока-п'ятдесяти доларів. Їх створила компанія Donna Karan і ювелір Мартін Кац. Флакон виконаний у формі яблука з жовтого і білого золота, він прикрашений трьома тисячами дорогоцінних каменів з Бразилії, Австралії, ПАР і Шрі-Ланки. Діаманти, турмалін, рубіни і сапфіри створюють силуети Манхеттена. На це творіння було витрачено півтори тисячі годин. Найдорожчі парфуми в світі упаковані в дорогоцінний флакон. Відомо, що після продажу даного флакона парфумів, весь прибуток буде спрямовано на боротьбу з голодом. Швидше за все, така висока ціна парфумів обумовлена ​​чималою вартістю самого флакона. 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ