Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила його адвокат Олена Сторожук.

«Прибули з Гарькавим Володимиром в НАБУ, а нас тут ніхто не чекає, нікому не потрібен... Чекаємо детективів з 9-ї ранку. 

Ось як нас хочуть чути. Тепер побачимо, яка мета детективів: засунути в СІЗО чи почути аргументи», – наголосила вона.

Гарькавий запевнив у відео, що готовий співпрацювати зі слідством.

«Я, Гарькавий Володимир Віталійович, як і обіцяв раніше в інтерв'ю, прибув сьогодні, 9 липня, в НАБУ з метою показати, що я не ховаюся і я готовий працювати зі слідством для встановлення об'єктивної істини в рамках кримінальної справи, яку було порушено проти нашої компанії», – заявив він.

Нагадаємо, НАБУ 11 жовтня затримало замміністра оборони та керівника паливного департаменту держзакупівель МОУ за тендер 2016 року вартістю 1,30 млрд грн, який виграла компанія «Трейд коммодіті».  

Тоді міністерство віддало перемогу фірмі по низькій ціні, однак згодом кілька разів підіймало закупівельну ціну додатковими угодами. За даними слідства, це призвело до розтрати 149 млн грн.

Інтересами цієї фірми опікується бізнесмен Андрій Адамовський, бізнес-партнер нардепа від БПП Олександра Грановського, який, зі свого боку, близький до бізнес-партнера президента України Ігоря Кононенка. 16 жовтня Адамовський разом з бізнесменом Володимиром Трофименком офіційно визнали, що є інвесторами «Трейд коммодіті». Відразу після спілкування з пресою одного з інвесторів – Трофименка – затримали детективи НАБУ.

На думку НАБУ і САП, «Трейд Коммодіті» причетна до злочинної схеми щодо закупівлі палива: слідчі підозрюють офіційного власника і директора компанії Вадима Майко та неформального керівника Володимира Гарькавого.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ