Про це на своїй сторінці у Facebook написав політичний експерт, керівник ГО «Інститут соціології міста» Михайло Яворський.
Зокрема експерт зазначає, що закону, який забороняє торгівельні відносини з агресором і окупованими територіями, не існує. «Як показали списки затриманих у Кривому Торці, зокрема члени ВО «Свобода» активно з самого початку бойових дій виступали проти будь-яких торгівельних зв’язків з окупантами», - пише Яворський.  Водночас він переконаний,  що заручниками торгівлі на крові, передовсім стали учасники АТО, волонтери та добровольці, які порушуючи закон, стали на захист інтересів України.  «Тобто фактично добровольці і волонтери, які хотіли щоб наша влада припинила фінансувати олігархів бо саме вони найбільше заробляють на цій торгівлі, і тих хто по них стріляє стали заручниками ситуації і де-юре порушниками чинного законодавства. Як би це парадоксально не звучало, але насправді це так. То хто ж з цього отримає політичний зиск, або іншими словами - такі бажані відсотки до рейтингу?  Якщо ж подивимось на динаміку рейтингу цих партій, то в «Самопомочі» він став впевнено знижуватися, в тому числі і через господарську бездіяльність їхнього лідера на посту мера Львова Андрія Садового. В свою чергу рейтинг партії УКРОП ніколи і не був прохідним, тобто на теперішній час далеко не дотягував 5%. Тому логічно, що саме ці дві партії і почали перетягували на себе блокадну резину, тим самим очікуючи отримати певні політичні дивіденди», - наголошує Яворський.
На його думку, протестні настрої стосовно торгової блокади ОРДЛО хоча й збільшуються, втім є не достатніми для нового «майдану» чи масових мітингів.  До того ж сприяє цьому інформаційний вакуум, адже українські телеканали не вельми активно висвітлюють торгову блокаду ОРДЛО.

 

 «Вголос» 

ІА "Вголос": НОВИНИ