Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив заступник головного лікаря Львівського державного онкологічного регіонального центру Олег Дуда, передає кореспондент «Вголосу».

За його словами, більшість цих жінок про онкохворобу дізналася на початковій стадії.

«В Україні щороку лікарі виявляють 16 тисяч 600 випадків раку молочної залози. На Львівщині торік такий діагноз поставили 729 жінкам. Рак грудей на першій та другій стадії виявили у 77% пацієнток, на третій та четвертій – у 20%», – зазначив лікар.

Він також сказав, що у світі серед жіночих онкозахворювань рак молочної залози посідає перше місце та становить близько 1,7 млн випадків на рік. Щороку від цієї недуги помирають 600 тисяч жінок.

Разом з цим заступник головного лікаря онкологічного центру відзначив, що, незважаючи на сумну статистику, українські жінки почали частіше звертатися до лікарів. 

«Протягом року в нашому центрі ми робимо близько 500 операцій, 23% з них є органозберігаючими. Тобто йдеться про наявність пухлини в жінки на початковій стадії, коли вона ще не турбує. Це свідчить про те, що наші жінки почали стежити за своїм здоров’ям і звертатися до лікарів частіше», – пояснив лікар.

Як писав «Вголос», сьогодні у Львові в рамках соціально-інформаційного проекту «Рожевий патруль» поліцейські роздали жінкам тисячу рожевих троянд і нагадали їм про щорічне обстеження на рак молочної залози.

ІА "Вголос": НОВИНИ