На це натякнув полковник протипожежної служби у відставці і екс-керівник Управління пожежної охорони Одещини Олександр Сидоров, пояснивши свою версію в інтерв'ю v-odesse.net.

«Попередньо про яку-небудь причину не можна говорити. Розглядатися повинні всі версії – від підпалу, людського фактора і до порушення будівельних норм», – сказав Сидоров.

«Моя суб'єктивна думка ґрунтується на тих знаннях, які ми отримували в училищі, в інституті. Пожежі мають різні форми розвитку – кругову, прямокутну і так далі. Але ніколи пожежа не поширюється зверху вниз. Якби вона почалася на другому поверсі, то вигорів би весь другий поверх, а перший можна було б врятувати», – розповів він.

«За характером загоряння і самої пожежі видно, що вона миттєво поширилася по всій будівлі. Тому тут все може бути», – додав він.

Сидоров також звернув увагу на те, що пожежа до таких масштабних розмірів у «Вікторії» могла розвинутися, якби у таборі нікого не було, і пожежу помітили, коли вже з’явилася велика площа загоряння. Натомість у таборі були діти та персонал.

«Вони повинні були помітити її в початковій стадії. До того ж пожежна машина, і не одна, приїхала через чотири хвилини після виклику», – наголосив полковник.

«У трагедії «Вікторії» є багато питань, які потребують вивчення цілою групою. До цих питань відноситься і те, яким чином полум'я «потрапило» на перший поверх всупереч законам його поширення», – зазначив Сидоров.

ІА "Вголос": НОВИНИ