У водах Атлантики продовжують пошуки зниклих членів екіпажу затонулого судна  Bourbon Rhode, на борту якого перебували жителі Одеської області України.

Про це повідомляє «Сьогодні».

Судноплавник розповів, що в ніч на 8 жовтня екіпаж судна Alp Striker, яке бере участь у пошуковій операції, отримало сигнали, які, ймовірно, могли бути з місця аварії корабля.

Французький рятувальний центр CROSS AG задіяв ще три судна, а влада США виділила спецлітак Hercules C-130.

В свою чергу в в прес-службі Bourbon Offshore повідомляють, що пошукові операції за участю Alp Striker, а також безпілотників, трьох інших судів і американського літака Hercules C-130, не дали результатів на цьому етапі.

Кризовий центр і керівництво компанії щодня надають підтримку сім'ям членів екіпажу затонулого судна.

Як писав «Вголос», внаслідок шторму судно “Bourbon Rhode”, серед членів екіпажу якого були громадяни України, зникло в Атлантичному океані.

Із судна “Bourbon Rhode”, яке затонуло в Атлантичному океані, врятовано трьох членів екіпажу, з яких двоє громадян України. За інформацією судновласника, коли судно тонуло, то з нього рятувалися 4 плотами. Наразі один пліт знайшли. Врятовано трьох людей, двоє з них є громадянами України. За даними видання, на судні перебувало близько десятка українців. Наразі пошуково-рятувальна операція триває.

Глава України Володимир Зеленський звернувся із проханням до президента Франції Еммануеля Макрона. Про це заявив глава МЗС України Вадим Пристайко.

Зеленський закликав Макрона продовжити пошуки зниклих моряків. Він розуміє, що шансів врятувати когось майже нема, однак не потрібно втрачати надії.

 

 

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ