Про це він повідомив у Facebook.

За його словами, показання учасників навчань різняться між собою. Ніхто не може точно сказати, чи був перший постріл і несправність міномета, чи вибух стався через подвійне заряджання.

«На думку слідства, міномети працювали без запобіжників, що спричинило змогу подвійного заряджання», – написав Матіос.

«Вибух відбувся відразу після чергового заряджання. Характер та обставини розриву міномету також на це вказують», – пояснив він.

За його словами, у діях незалежного спостерігача стрільб є всі ознаки службової недбалості: відстань між мінометами – 8 метрів, замість передбачених вимогами 20, глибина окопів також не відповідала нормативам.

Наразі всі речові докази, за словами Матіоса, вилучені, а детальні висновки дасть відповідна експертиза.

Як писав «Вголос», 6 липня на Рівненському загальновійськовому полігоні під час занять з бойової підготовки вибухнув міномет. Внаслідок інциденту троє людей загинули, ще дев'ятеро отримали поранення різного ступеню тяжкості.

Президент України доручив військовому керівництву оперативно розслідувати причини трагедії на полігоні в Рівненській області та заборонив використовувати міномети «Молот».

У Міністерстві оборони України призначили службове розслідування, а також назвали основну версію смертельного вибуху – порушення заходів безпеки під час проведення навчань.

Заданими військових, вибух стався через те, що у каналі ствола міномету розірвалась міна.

Пізніше стали відомі імена військових, які трагічно загинули під час навчань на Рівненському полігоні.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ