Про це написав у Facebook головний військовий прокурор Анатолій Матіос.

На полігоні також присутній директор Київського науково-дослідного інституту судових експертиз.

За словами Матіоса, дослідження допоможе «убезпечити життя всіх бійців ЗСУ при виконанні службових обов'язків».

Міноборони для експерименту виділило два міномети «Молот» з тієї ж заводської партії, що і міномет, який спричинив загибель військовослужбовців.

Раніше головний військовий прокурор України Анатолій Матіос заявив, що слідчий експеримент з мінометами «Молот» проведуть у середу, 11 липня.

Як писав «Вголос», після трагедії на Рівненському полігоні у виробництві українських мінометів «Молот» знайшли слід Кремля.

Нагадаємо, 6 липня на Рівненському загальновійськовому полігоні під час занять з бойової підготовки вибухнув міномет. Троє людей загинули, ще дев'ятеро отримали поранення різного ступеню тяжкості.

Після трагедії Президент України доручив військовому керівництву оперативно розслідувати причини трагедії на полігоні в Рівненській області та заборонив використовувати міномети «Молот».

У Міністерстві оборони України згодом призначили службове розслідування, а також назвали основну версію смертельного вибуху – порушення заходів безпеки під час проведення навчань.

За даними військових, вибух стався через те, що у каналі ствола міномету розірвалась міна.

Пізніше стали відомі імена військових, які трагічно загинули під час навчань на полігоні.

В «Укроборонпромі» також розповіли, що сьогодні в України немає альтернативи мінометам «Молот».

9 липня головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявив, що вибух на Рівненському загальновійськовому полігоні міг статися через подвійне заряджання.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ