[media=141900,141901,141902,141903] 

Адміністрація губернатора Кемеровської області Амана Тулєєва запропонувала учасникам мітингу пройти в найближчий зал, щоб обговорити усі претензії, проте люди відмовились.

«Там 500 місць – всім вистачить. Сядемо і запишемо всі претензії!», – заявили в адміністрації.

Натомість мітингувальники пообіцяли стояти до тих пір, поки не буде оголошено про відставку Амана Тулєєва. Про це повідомляє Telegram-канал Mash.

Нагадаємо, сьогодні у російському Кемерові, де у результаті трагедії ТЦ «Зимова вишня» за офіційними даними загинули 64 людини, тисячі жителів вийшли на протест на центральну площу.

Жителі міста продовжують складати власні списки загиблих. Люди прорвались у місцеві морги і нарахували вже близько 85 померлих.

Путін і Тулєєв не захотіли виходити до мітингуючих і замість себе прислали ОМОН і Росгвардію. Губернатор Кемеровської області втік від розправи жителів, обурених ставленням влади до трагедії.

Як писав «Вголос», пожежа в торгово-розважальному центрі в Кемерові почалася вдень 25 березня. За даними МНС, займання виникло на четвертому поверсі, де знаходяться кінотеатр та дитячі ігрові майданчики.

Губернатор Кемеровської області Аман Тулєєв заявив, що сім'ї людей, які загинули під час пожежі в Кемерові, отримають компенсацію один мільйон рублів (приблизно 480 тисяч гривень).

Президент Росії Володимир Путін підписав указ про оголошення в країні 28 березня днем жалоби у зв'язку з пожежею в ТЦ «Зимова вишня» в Кемерові.

Трагедія трапилася в дитячій кімнаті, де за попередньою інформацією загорівся поролоновий наповнювач в батутному басейні. Вогонь швидко перекинувся на інші об'єкти, зокрема кінотеатр. Коли почалася пожежа, в приміщенні не спрацювала сирена, багато відвідувачів виявилися заблоковані всередині.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ