У Кемерові затримали охоронця «Зимової Вишні» Сергія Антюшина у справі про пожежу. На допиті він звинувачує в усьому керівництво торгового центру. Слідчі ж вважають, що саме охоронець відімкнув пожежну сигналізацію в ТРЦ.

Про це повідомляє Telegram-канал Mash.

«Коли у нас мимовільно спрацьовувала сигналізація, таке буває, ми не могли її вимкнути і викликали системника. Ми постійно доповідали керівництву, що є порушення у торговому центрі. Частина гідрантів не працює, частина – протікають. Евакуаційні виходи захаращені – і так було завжди. Будматеріали якісь, чорні мішки зі сміттям. Ми про це говорили – нас не слухали і не реагували. Донесення в журналі чергувань не читали».

Нагадаємо, сьогодні у російському Кемерові, де у результаті трагедії ТЦ «Зимова вишня» за офіційними даними загинули 64 людини, тисячі жителів вийшли на протест на центральну площу.

Жителі міста продовжують складати власні списки загиблих. Люди прорвались у місцеві морги і нарахували вже близько 85 померлих.

Путін і Тулєєв не захотіли виходити до мітингуючих і замість себе прислали ОМОН і Росгвардію. Губернатор Кемеровської області втік від розправи жителів, обурених ставленням влади до трагедії.

Як писав «Вголос», пожежа в торгово-розважальному центрі в Кемерові почалася вдень 25 березня. За даними МНС, займання виникло на четвертому поверсі, де знаходяться кінотеатр та дитячі ігрові майданчики.

Губернатор Кемеровської області Аман Тулєєв заявив, що сім'ї людей, які загинули під час пожежі в Кемерові, отримають компенсацію один мільйон рублів (приблизно 480 тисяч гривень).

Трагедія трапилася в дитячій кімнаті, де за попередньою інформацією загорівся поролоновий наповнювач в батутному басейні. Вогонь швидко перекинувся на інші об'єкти, зокрема кінотеатр. Коли почалася пожежа, в приміщенні не спрацювала сирена, багато відвідувачів виявилися заблоковані всередині.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ