Про це пише Fox News.

«Військовослужбовці сьогодні мають право на прискорене отримання громадянства відповідно до розпорядження від липня 2002 року. Військові служби працювали в тісній співпраці зі Службою громадянства та імміграції (USCIS), щоб спростити обробку громадянства для військовослужбовців », - сказав підполковник Майлс Каггінс минулого тижня.

Президент Трамп був переконаним прихильником зміцнення військового потенціалу країни і неодноразово заявляв про намір зупинити потік нелегальних іммігрантів в США, але він не говорив публічно щодо міграційної політики щодо негромадян в армії.

Вперше Трамп зіткнувся з питанням надання громадянства через службу в армії на президентських дебатах у вересні 2016 року. Його запитали про те, чи вважає він, що людині, яка живе в США нелегально, але бажає служити в збройних силах США, повинні дозволити залишитися в країні на законних підставах.

«Так, це дуже особливі обставини», - відповів тоді Трамп.

За даними Міністерства оборони, середнє число негромадян на дійсній службі в армії США становило близько 18.700 чоловік в період з 2010 по 2016 роки.

ІА "Вголос": НОВИНИ