Адміністрація президента США Дональда Трампа збирається запропонувати мито у розмірі 25% на імпорт китайських товарів на суму 200 мільярдів доларів. Про це пише ТСН за даними Reuters.

Про впровадження 10% мита на тисячі китайських товарів Білий дім заявив 10 липня. Проте зробити це можуть лише після публічних коментарів, а в Адміністрації Трампа, тим часом, вже пропонують збільшити розмір мита до 25%.

Офіційної відповіді Китай ще не зробив, проте у липня влада КНР звинуватила Штати у намаганнях залякувати й чинити тиск на країну і заявила про вживання заходів у відповідь.

Інвестори також висловили обурення агресивними тарифними діями Трампа і переймаються негативним впливом торговельних чвар між Пекіном та Вашингтоном на глобальне зростання.

Прес-служба Торгового представництва США відмовилася коментувати ймовірне збільшення мита до 25%.

Нагадаємо, раніше Трамп анонсував введення мита на китайські товари, загальна вартість яких перевищує $500 млрд. 6 липня мита США проти Китаю набули чинності. Митний збір в розмірі 25 відсотків тепер поширюється на 818 найменувань китайських товарів загальною вартістю 34 млрд доларів. Серед товарів, які підпали під мита, автомобілі, елементи конструкції літаків і жорсткі диски.

Китай за декілька годин після того, як в США набули чинності мита на китайські товари, ввів мита на $34 млрд американських товарів.

Згодом адміністрація Сполучених Штатів Америки заявила про плани ввести додаткові мита на товари з Китаю загальною сумою в 200 мільярдів доларів на рік.

США і ЄС також погодилися призупинити введення будь-яких додаткових тарифів, поки ведуться переговори, а також працювати над реформою Світової організації торгівлі.

ІА "Вголос": НОВИНИ