Про це йдеться в публікації американського телеканалу ABC News із посиланням на чотири джерела в адміністарції.

«Очікується, що президент Дональд Трамп зробить оголошення про затвердження плану продажу протитанкових ракет українському уряду, що означатиме суттєве посилення американської військової летальної підтримки для українського війська, яке протистоїть збройним силам на чолі з Росією в прикордонному регіоні», - йдеться в публікації.

Якщо президент офіційно схвалить цей план, він буде представлений Конгресу на розгляд (до 30 днів). Після схвалення законодавцями, план надійде в Державний департамент для подальшого виконання. 

Продаж протитанкових ракет, «які можуть включати американську систему Javelin, ймовірно, може спровокувати сильну реакцію з боку Росії, що поставить під загрозу зриву наміри президента Трампа щодо поліпшення відносин з Москвою», - зазначає видання. 

Як зауважив телеканалу офіційний представник Держдепартаменту США, загальний пакет оборонних озброєнь для України в розмірі $47 млн передбачає продаж 210 протитанкових ракет та 35 пускових установок. Однак це не включає необхідних додаткових послуг. 

Тим часом, у Раді нацбезпеки США у зауважили, що «наразі поки немає офіційних повідомлень».  

При цьому нагадується, що кілька днів тому американські ЗМІ повідомили про поставки стрілецької зброї в Україну. Кремль одразу висловив негативну реакцію з цього приводу. Зокрема, речник Кремля заявив, що «це зайвий раз підігріє гарячі голови націоналістів» в Україні, що призведе до «розв'язання кровопролиття».

У цьому зв'язку в Держдепартаменті підкреслили, що поставки більш потужної протитанкової зброї здійснюються «виключно в оборонних цілях».

ІА "Вголос": НОВИНИ