Президент США Дональд Трамп наказав главі апарату співробітників Білого дому надати своєму зятю та старшому раднику Джареду Кушнеру доступ до секретної інформації, хоча проти цього заперечували співробітники розвідки й юристи.

Про це пише НВ із посиланням на The New York Times.

За інформацією джерел видання, Трамп дав відповідне розпорядження в травні 2018 року.

Газета пише, що рішення Трампа "стривожило співробітників адміністрації високого рангу". У зв'язку з цим Дональд Макган, у той час юрисконсульт Білого дому, підготував службову записку, в якій не рекомендував надавати Кушнеру доступ і нагадав, що проти цього виступали представники ЦРУ.

Екс-керівник апарату співробітників Білого дому Джон Келлі також підготував службову записку, в якій повідомив, що президент США "наказав" йому надати раднику Кушнеру доступ.

Видання зазначає, що записки Макгана і Келлі суперечать заяві, яку Дональд Трамп зробив в січневому інтерв'ю New York Times. Тоді президент сказав, що він не відігравав жодної ролі при прийнятті рішення про допуск Кушнера до надсекретної інформації.

Прес-секретар Білого дому Сара Сандерс відмовилася коментувати надання службової інформації.

Через те, що у Кушнера не було необхідного рівня допуску, він не міг бути присутнім на брифінгах, які спецслужби проводять для Трампа.

У січні в ЗМІ з'явилася інформація, що Кушнеру такий доступ надали.

ІА "Вголос": НОВИНИ