Президент Дональд Трамп у п'ятницю відправився в дводенну робочу поїздку на південь США – він відвідає американо-мексиканський кордон й огляне ділянку зведеної там стіни.

Президент відвідав місто Калексико на півдні Каліфорнії, щоб оглянути ділянку бар'єру, недавно встановленого на кордоні з Мексикою, повідомляє Голос Америки.

У Білому домі кажуть, що це загородження було побудовано в рамках проекту створення «південної стіни». Втім, як пише Reuters, будівництво цієї огорожі, заплановане ще 10 років тому, було завершено минулого року.

Уранці в п'ятницю Дональд Трамп написав у Twitter, що він розглядає можливість застосувати до Мексики економічні санкції, якщо уряд сусідньої країни не зупинить потік контрабанди наркотиків у США.

«Я думаю про застосування економічних санкцій за нелегальні наркотики на суму 500 мільярдів доларів, що провозяться контрабандою через Мексику і через наш південний кордон», – написав Дональд Трамп.

Поки що невідомо, які саме економічні санкції мав на увазі президент.

Протягом майже двох тижнів президент погрожував закрити кордон із Мексикою, якщо влада країни не зможе зупинити потік нелегальних мігрантів і контрабанду наркотиків. Однак після консультацій з економістами, в четвер Трамп відмовився від цієї ідеї.

Він заявив, що дає владі Мексики один рік на вирішення проблем, в іншому випадку Вашингтон введе мита на імпорт мексиканських автомобілів.

Учора Дональд Трамп заявив, що якщо мова зайде про автомобільні мита, в торгову угоду між США, Мексикою та Канадою (USMCA) будуть внесені відповідні зміни.

«Якщо з якої-небудь причини Мексика припинить затримувати і відправляти нелегалів туди, звідки вони прийшли, США будуть змушені ввести мита розміром 25% на всі автомобілі, вироблені в Мексиці... Якщо це не спрацює... я закрию кордон. Це буде заміною USMCA», – пригрозив президент у своєму Twitter.

ІА "Вголос": НОВИНИ