Про це він написав у своєму Twitter, передає ТСН.

«Тільки що підписав розділ 702 закону про прослуховуваннях в інтересах зовнішньої розвідки (FISA) про продовження збору зарубіжних розвідданих. Це вже не той самий закон, який несправедливо критикували під час виборчої гонки. Я завжди буду робити правильні вчинки для нашої країни і ставити безпеку американців на перше місце», — зазначив він.

Раніше дію розділу було призупинено 1 січня у зв'язку із закінченням терміну його повноважень.

У вересні 2017 року телеканал CNN дізнався, що Агентство національної безпеки США (АНБ) веде стеження за 100 тисячами іноземців по всьому світу. Ці дані допомогли розвідувального співтовариства виявити загрози кібербезпеки, що виходять від ворожих урядів, зупинити шкідливі кібератаки і зірвати плани угруповання «Ісламська держава» (заборонена в Росії) по підготовці низки терактів. Критики цієї ініціативи стверджують, що в ході шпигунства за іноземними об'єктами спецслужби можуть отримати інформацію про американців, що законом заборонено.

Нагадаємо, що раніше хакери або іноземні урядові структури могли мати доступ до переговорів глави апарату Білого дому Джона Келлі по особистому телефону.

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="uk"><p lang="en" dir="ltr">Just signed 702 Bill to reauthorize foreign intelligence collection. This is NOT the same FISA law that was so wrongly abused during the election. I will always do the right thing for our country and put the safety of the American people first!</p>&mdash; Donald J. Trump (@realDonaldTrump) <a href="https://twitter.com/realDonaldTrump/status/954456754137501697?ref_src=twsrc%5Etfw">19 січня 2018 р.</a></blockquote>

<script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

ІА "Вголос": НОВИНИ