Про це пише у Facebook глава ВО «Свобода» Олег Тягнибок.

Націоналіст наголошує, що президент Трамп добре пам’ятає поведінку українських політиків під час своєї президентської кампанії, тож нинішні вчинки глави США є відповіддю на «чорний піар» проти нього:

«Чи є ще питання в товариства: чому Трамп не демонструє беззаперечної підтримки офіційному Києву? Ба більше, чому президент США уникає предметних, а не протокольних зустрічей із Порошенком та домовляється про майбутнє України без присутності її представників?

Та тому, що Трамп має добру пам'ять і ніколи не забуде, як Президент України та все його оточення (включаючи парламентську фракцію «БПП») відкрито підтримували Хілларі Клінтон як кандидата у президенти (потім нервово зачищали пости в соцмережах), а також не криючись брали участь у кампанії чорного піару проти Трампа – зокрема, звинувачуючи наближених до нього людей у корупційній співпраці з Партією регіонів».

Як уже писав «Вголос», один із сьогоднішніх твітів 45-ий очільник Штатів присвятив Україні.

«Спроби України саботувати кампанію Трампа «тихо працювали, щоб просунути Клінтон». То де розслідування генерального прокурора?» –зазначив Трамп.

«Ось чого зуміла «досягти» сучасна українська дипломатія за три роки – повного провалу!

Я вже неодноразово наголошував: українська зовнішня політика – це нуль без палички. Профукали всю довіру та міжнародний авторитет, який отримали на переможній хвилі Майдану! На жаль, від недолугої дипломатії Порошенка страждає не лише його імідж як «видатного міжнародника», але й інтереси України.

Після такої заяви Трампа Україна може очікувати нових неприємних сюрпризів від Заходу: зокрема, стосовно врегулювання ситуації на Сході чи такої очікуваної нами допомоги міжнародних партнерів у війні з Росією», - підкреслює Тягнибок.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ