Він зазначив, що хоче покінчити із ланцюговою міграцією до Америки і навпаки – сприяти міграції до Америки висококваліфікованих кадрів, передає «Голос Америки».

Перший принцип імміграційної реформи базується на необхідності припинення ланцюгової міграції, коли «у відповідності з нинішньою «зламаною системою» один іммігрант може привести з собою практично необмежену кількість далеких родичів.

Другий принцип передбачає шлях отримання громадянства близько 1,8 млн нелегальних іммігрантів, які у юному віці потрапили до США за допомогою своїх батьків. «Відповідно до нашого плану, ті, хто відповідатиме за рівнем освіти та робочим вимогам, а також покажуть добру моральну гідність, матимуть змогу стати повноцінними громадянами Сполучених Штатів впродож 12-річного періоду», – запевнив президент.

Третім принципом він назвав припинення практики надання віз іноземцям за допомогою лотереї.

«Програма, яка випадковим чином роздає «зелені картки» без будь-якого врахування навичок, заслуг або безпеки для наших людей. Прийшов час розпочати перехід до імміграційної системи, яка враховуватиме заслуги. Системи, яка прийматиме кваліфікованих людей, які хочуть працювати, які зроблять внесок у наше суспільство, і які любитимуть та поважатимуть нашу країну», – пояснив Трамп.

Четвертий принцип, за його словами, стосується повного гарантування безпеки кордону. «Це означає будівництво великої стіни на південному кордоні», – заявив Трамп.

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ