Про це передає Reuters.

Ключовими питаннями, в яких керівництво Кремля має продемонструвати кроки в бік їх вирішення, Трамп назвав Сирію та Україну.

1 серпня до Конгресу було внесено законопроект, який посилює антиросійські санкції, він передбачає заборону на операції з новими російськими борговими зобов'язаннями.

Передбачається заборона на угоди з усіма активами в США таких держбанків, як Внешэкономбанк, Сбербанк, ВТБ, Газпромбанк, Банк Москви, Россельхозбанк, Промсвязьбанк.

Співавторами ініціативи виступили Роберт Менендес (Демократична партія), Ліндсі Грем (Республіканська партія), Джон Маккейн (республіканець), Корі Гарднер (республіканець), Бен Кардін (демократ), Джин Шахін (демократ).

Новий документ - всеосяжний, у разі прийняття він посилить економічний, політичний і дипломатичний тиск на Росію. Однією з цілей законопроекту сенатор Грем назвав відхід Росії з України. При цьому чинний режим санкцій він назвав занадто слабким, щоб зупинити президента РФ Володимира Путіна.

Законопроект, серед іншого, передбачає посилення санкцій щодо енергетичного та фінансового секторів Росії, її олігархів і державних підприємств, застосування санкцій щодо російського суверенного боргу. Крім того, документ прописує введення санкцій за хакерські атаки і створення в США центру зі знешкодження російських загроз.

Крім того, 8 серпня США ухвалили рішення запровадити проти Росії нові санкції через атаки із застосуванням нервово-паралітичної речовини Новачок проти колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля та його доньки у Великій Британії.

У заяві Вашингтон прямо звинуватив Москву в застосуванні забороненої хімічної зброї проти громадянина Британії Сергія Скрипаля та його доньки Юлії. Нові санкції набудуть чинності 22 серпня.

ІА "Вголос": НОВИНИ