Президент США Дональд Трамп ввечері в середу, 17 січня, оголосив переможця у вигаданому ним в листопаді 2017 року конкурсі на отримання «премії за фейкові новини». Про це він написав у своєму мікроблозі в Twitter, – пише DW.com.

«2017-й виявився роком постійної упередженості, необ'єктивної інформаційної повістки і навіть відверто фейкових новин. Дослідження продемонстрували, що понад 90 відсотків тієї уваги, яку приділяли президенту Трампу ЗМІ, були негативними», – написав господар Білого дому.
 

У переліку – 11 тверджень провідних американських ЗМІ, після яких слідують спростування. Рейтинг очолює газета The New York Times, чий колумніст, лауреат Нобелівської премії з економіки – Пол Кругман –незабаром після обрання республіканця главою держави написав, що «ринки ніколи не відновляться» після викликаного цими подіями різкого падіння.

На другому місці – телекомпанія ABC News – з матеріалом шановного в США журналіста Брайана Росса, який оприлюднив «невдалу» з погляду Трампа новину про його зв'язки з Росією.

Третій рядок займає компанія CNN. Так, вона «помилково» повідомила, що американський президент і його син Дональд Трамп-молодший під час передвиборчої компанії мали доступ до документів Національного комітету Демократичної партії, які потрапили в результаті діяльності хакерів в розпорядження WikiLeaks.

Крім того, в переліку згадуються журнали Time і Newsweek, а також газета The Washington Post.

 

«Вголос»
 

ІА "Вголос": НОВИНИ