Про це повідомляє «Голос Америки».

Раніше компанія оголосила про плани перенести виробництво мотоциклів, призначених для країн Євросоюзу, США на зарубіжні заводи, щоб уникнути мит, введених Євросоюзом у відповідь на мита Трампа на імпортну сталь і алюміній.

Трамп піддав критиці Harley Davidson, закликавши до введення підвищених, цілеспрямованих податків і пригрозивши створити стимули для залучення в США іноземних виробників для посилення конкуренції.

«Багато власників Harley Davidson планують оголосити бойкот компанії, якщо вона перенесе виробництво за кордон. Здорово! Більшість інших компаній рухаються в нашому напрямку, включаючи конкурентів Harley. Дуже поганий крок! Скоро в США будуть рівні або навіть кращі умови», - написав Трамп в Twitter.

Зазначимо, що за оцінками компанії, мита Євросоюзу обійдуться їй в 30-45 мільйонів доларів до кінця року і в 90-100 мільйонів доларів в рік.

В суботу Трамп зустрівся з групою байкерів, які є його прихильниками. Він сфотографувався зі 180 байкерами в його гольф-клубі в Бедмінстері, штат Нью-Джерсі, де він проводить відпустку.

Нагадаємо, 22 червня у Європейському союзі набули чинності нові мита на імпорт товарів з США. Під нові мита потрапили такі американські товари як вироби зі сталі, віскі, арахісове масло, мотоцикли Harley Davidson і джинси Levi's.

ІА "Вголос": НОВИНИ