Як повідомляє Associated Press, Трамп назвав свою зустріч з Путіним «хорошим початком, дуже хорошим початком для всіх».

Трамп та Путін завершили двосторонню зустріч, під час якої присутніми були тільки перекладачі. Замість запланованих 90 хвилин вона протривала понад дві години.

Далі лідери продовжать російсько-американські переговори в розширеному складі – за участю делегацій двох країн. Зокрема, до Трампа приєднаються державний секретар США Майк Помпео, посол США в Росії Джон Гантсман на інші посадовці.

Опісля Трамп і Путін дадуть спільну прес-конференцію в Гельсінкі.

До цього Путін і Трамп зустрічалися двічі і тільки на полях міжнародних заходів – в липні 2017 року на саміті «Великої двадцятки» в Гамбурзі і в листопаді того ж року на саміті АТЕС у в'єтнамському Данангу.

Зустріч була запланована на 13:15, але вона розпочалася майже на годину пізніше.

Літак Путіна прибув до Гельсінкі із запізненням на 35 хвилин, але російський президент першим приїхав на місце зустрічі. Після нього прибув Трамп із дружиною Меланією. Разом з американським президентом приїхав і держсекретар США Майк Помпео.

На спілкування двох президентів відводиться близько трьох годин, з них на бесіду віч-на-віч - без помічників і членів делегацій - півтори години. Після зустрічі запланована прес-конференція.

До цього Путін і Трамп зустрічалися двічі і тільки на полях міжнародних заходів - в липні 2017 року на саміті «Великої двадцятки» в Гамбурзі і в листопаді того ж року на саміті АТЕС у в'єтнамському Данангу.

Нагадаємо, 15 липня президент США Дональд Трамп прибув до Гельсінкі (Фінляндія) на зустріч з президентом Росії Володимиром Путіним. Разом із собою він привіз велику делегацію.

Згодом США оприлюднили графік зустрічі Трампа із Путіним.

Вчора, 15 липня, у Гельсінкі відбулись протести. Понад півтори тисячі людей протестували проти приїзду Трампа.

Як писав «Вголос», в інтерв'ю телеканалу CBS президент США Дональд Трамп розповів, що має невисокі очікування від зустрічі із президентом Росії Володимиром Путіним, яка відбудеться 16 липня у столиці Фінляндії Гельсінкі.

Трамп також вважає, що стосунки з Російською Федерацією зіпсувалися через дурість США.

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ