Про це повідомляє УНН.

Трамп скасував запланований на 12 червня саміт з Кім Чен Ином через «величезний гнів і відкриту ворожнечу» в останній заяві.  

Зазначимо, Президент США Дональд Трамп раніше повідомив, що 12 червня в Сінгапурі відбудеться його зустріч з Кім Чен Ином, на якій повинні обговорюватися перспективи повної денуклеаризації Корейського півострова. Тим не менше 16 травня перший заступник голови МЗС КНДР Кім Ге Гван заявив, що Пхеньян може не погодитися на участь в саміті з США, якщо вони продовжать вимагати денуклеаризації Корейського півострова в односторонньому порядку. 

За день до цього влада КНДР скасувала переговори на високому рівні з Сеулом через початок американо-південнокорейських військово-повітряних навчань Max Thunder.

Нагадаємо, 27 квітня президент Південної Кореї Мун Чже Ін і лідер Північної Кореї Кім Чен Ин розпочали офіційні переговори на південнокорейській стороні в прикордонному селі Пханмунджом.

Під час зустрічі очільники двох Корей домовилися нарешті закінчити війну, яка формально тривала між країнами майже 70 років.

У межах історичного саміту лідери Північної та Південної Корей також посадили символічне дерево, яке має ознаменувати нову сторінку у відносинах між обома країнами.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ